BYO Promedics (Hioxifilcon A) : niet meer leverbaar

.Fabrikant Procornea
.Lenstype Maandlens, sferisch
-Materiaal Hioxifilcon A
-UV-blok Ja
kleuren handdling tint: Lichtblauw
-Radius (BCR) 8.60
-Diameter 14.20
-Gebruik 30 dagen, overdag
-Lenscontrole advies: elke 6 maanden
-Onderhoud Unica; Puremoist, Everclean; Biotrue
-Levertijd uit voorraad of binnen 3-4 werkdagen
Verzending via PTT briefpost
Verzendkosten Nederland Nee

BYO Promedics (Hioxifilcon A) : niet meer leverbaar

AA
€ 0,00

Lenzen uit productie.
In verband met een product-reorganisatie gaat fabrikant Procornea per 01-01-2021 stoppen met dit lenstype.
Indien deze lenzen u bevallen, kunt u ze nog bestellen tot 01 januari 2021.
Onze contactlensspecialisten adviseren u daarna over te stappen op Ocufilcon D lenzen.


Maandlenzen.
De zachte BYO Promedics  maandlenzen van Procornea zijn geschikt voor gebruik overdag. Om problemen door te oude of te sterk vervuilde maandlenzen te voorkomen, wordt geadviseerd deze lenzen na 30 dagen te vervangen door nieuwe, schone maandlenzen.

Onderhoud.
Moderne maandlenzen vragen om de juiste verzorging en desinfectie. Een verkeerde combinatie van lens en vloeistof geeft een verminderde materiaalkwaliteit, wat kan leiden tot irritatie en/ of oogontsteking.
Vraag Lowlens om advies of zie het onderhoudsadvies boven aan deze pagina.

Correctie sferische maandlenzen.
BYO Promedics  maandlenzen zijn geschikt voor correctie van algemene oogfouten tussen +6.00 en -12.00 dpt. De standaard diameter is 14.20 mm. Deze sferische lens heeft geen UV-filter.

Materiaaleigenschappen.
BYO Promedics  maandlenzen zijn gemaakt van het zachte Biocompatibel Hydrogel Hioxifilcon A-materiaal en bevatten 55% water. De zuurstofdoorlaatbaarheid (Dk/L) is 29. Het Biocompatibele lensmateriaal,en het uitgkiende lensontwerp, gecombineerd met innovatieve productie-technologie, garandeert een optimale gezichtsscherpte.De bio-moleculaire structuur zorgt voor een goede bevochtiging en een stabiele traanfilm met uitstekend draagcomfort.
Zie voor verdere materiaaleigenschappen de update voor materialen in de linkerkolom onder de pop-up Contactlenzen

Levering.
BYO Promedics  worden binnen  3-5 werkdagen door Lowlens via PostNL briefpost snel, en binnen Nederland, gratis naar elk gewenst adres verzonden.

White Label.
Van dit lenstype zijn nog geen white labels bekend.
Mocht u toch een huismeerk van dit materiaal tegenkomen. scan dan voor-achter- en zijkant van het doosje naar info@lowlens.nl en wij gaan voor u op zoek naar het juiste type.

Huismerken.

Veel optiekketens en opticiens gebruiken white labels als zogenaamd "huismerk" om u op een dwaalspoor te brengen, bijvoorbeeld op het internet. Zij willen zo voorkomen dat u elders (en voordeliger) lenzen aanschaft en u zo dwingen om voor vervolgaankopen naar hun winkel te komen. Vergelijk op de achterkant van het doosje het materiaal (Hioxifilcon A), de pasvorm/ BCR (8.60) en diameter (14.20).


Schrijf uw eigen review

Alleen als u geregistreerd bent kunt u een beoordeling plaatsen. U kunt inloggen of registeren

Om de kans op fouten bij het bestellen van uw contactlenzen zo klein mogelijk te maken heeft Lowlens een speciaal bestelsysteem ontwikkeld. Het kan echter zo zijn dat uw contactlens of lenzenvloeistof niet in het bestelsysteem voorkomen. Neem in dat geval even contact met ons op via het contactformulier of info@lowlens.nl

Radius of BCR:
De leverbare  pasvorm(en) is/ zijn aangegeven. De pasvorm van de lens is heel belangrijk voor een goed comfort, zeker bij vormvaste of "harde" contactlenzen.  Een verkeerde pasvorm kan irritaties of zelfs ontstekingen veroorzaken. Overeenkomende pasvormen tussen verschillende lenzen/ merken zijn vaak NIET uitwisselbaar en kunnen dan een ander draagcomfort geven, omdat het profiel (sferisch of a-sferisch) anders is.

Sterkte:
De sterkte vindt u op de verpakking. Let op!  Een brilrecept moet anders gelezen worden dan een Contactlensrecept. Een Brilrecept moet door uw specalist omgerekend worden naar een Contactlensrecept en boven de 4.00 gaat bij de meeste lenzen de sterkte met 0.25 of 0.50 omhoog/ omlaag.

Cylinder/as:
Bij lenzen met een cylinder geeft u de juiste cylindersterkte aan. De asstand wordt meestal per 10 of 5 graden aangeduid.

Leestoeslag :
Bij lenzen met leesdeel geeft u de leestoeslag of Add(itie) aan.

Diameter:
Bij de meeste lenzen is de diameter een vaste waarde en gekoppeld aan de BCR. Deze hoeft daarom niet aangegeven te worden, tenzij anders aangegeven wordt.

Informatie:
U kunt bellen via ons telefoonummer (0229 711 300) maar wij zijn niet bereikbaar op zondag/ maandag; tussen 12.00 en 14.00 uur en na 17.00 uur.
Onze voorkeur gaat uit naar informatie geven via e-mail (Info@lowlens.nl), dan kunnen wij uw vraag eerst voor u uitzoeken.

Afrekenen:
Via afrekenen komt u bij de n.a.w. gegevens, welk u in moet vullen. U vult hier ook uw geboortedatum in. Dit is nodig om u, bij veel voorkomende namen te kunnen onderscheiden, zodat wij geen fouten maken bij de registratie van uw bestelling. Uw geboortedatum, valt evenals alle andere n.a.w. gegevens onder de wet op de privacy en wordt uitsluitend voor interne doeleinden gebruikt.

Betalingswijze:
Hier geeft u aan hoe u wilt betalen: vooruit of via iDeal. Let u er op dat u bij vooruitbetaling de juiste firmabenaming geeft nl. "Lensplan Lowlens te Hoorn". Sommige banken kunnen moeilijk doen als de door u opgegeven firmanaam niet overeenkomt met de naam van de rekeninghouder.

Bestellingen buiten Nederland dienen altijd vooruit betaald te worden. Het internationale rekeningnummer is  IBAN: NL89 INGB 0008 7540 35 t.n.v. Lensplan Lowlens te Hoorn